top of page

Köpa valp

Det ska kännas tryggt att köpa valp. Det är ett stort steg som kommer innebära en förändring i ditt liv och för att det ska bli en så bra förändring som möjligt vill vi ha en bra samarbete med dig som valpköpare som grundar sig i ett ömsesidigt förtroende.

För att vi ska kunna bedriva seriös avel är det utomordentligt viktigt att våra valpköpare förstår vikten av att låta sin hund göra BPH och att låta röntga dess höfter och armbågar. Det ger dels dig en indikation på hur din hund kan och skall tränas, utfodras och skötas på bästa sätt men det ger också oss som uppfödare information om våra avelsdjur och vårt avelsarbete.

full_margin_customcolor_customcolor.png
Avelsdjur

Givetvis följer vi samtliga regler för hundavel och -hållning enligt svensk lag. Naturligtvis följer vi även både den Svenska Kennelklubbens samt Ras- och Avelsföreningen för Cane Corso, RACC's, krav och rekommendationer för avel med renrasiga Cane Corso. Utöver dessa krav kommer våra avelshundar ha känd status vad gäller patella, hjärta, giardia, DSRA, CMR, CDDY(IVDD risk) & CDPA.

Dokumentation 

Alla valpar säljs med full dokumentation. Detta innebär att valpen är veterinärbesiktad, vaccinerad, avmaskad och chipmärkt innan leverans. Valpen säljs enligt Svenska Kennelklubbens regler vilket innebär att en stamtavla och köpeavtal medföljer. Du kommer även få med information om just din valp och ett "tips-och-råd"-dokument.

Valpkit & Support

En påse med några gåvor såsom halsband, foderprover, godis och tuggben följer med valpen, likaså febertermometer och en liten filt från Agria. En leksak och en filt som luktar mamma finns också i påsen.

Vi hjälper naturligtvis till med det vi kan, hela hundens liv igenom. Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal och vi vill mer än gärna få vara en del av våra valpars liv.

Vi vill att våra valpköpare: 

 

  • Har tänkt igenom sitt valpköp och har allt praktiskt i ordning - till exempelmpel: vad gör hunden när du arbetar, vilken metod för träning vill du arbeta efter, hur vill du aktivera din hund,  hur tränar du hunden att bli rumsren, åka bil, träffa människor och kanske hundar?

  • Är medveten om vad en Cane Corso är för ras. Det är en hund som förväntas ha en stark vaktinstinktoch som ofta har en reservation mot främlingar. Cane Corso är en hundras som inte passar alla och du har ett stort ansvar som ägare! De kan bli skarpa och utveckla rejäl vaktinstinkt.

  • Röntga sin hund vid 12 - 24 månaders ålder 

  • Låta hunden göra BPH vid 12 - 24 månaders ålder

  • Se till att hunden har ett meningsfullt & aktivt liv med väl anpassade aktiviteter, livet igenom

 

Vi hjälper gärna till med det vi kan och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal! Livslångt stöd och support är en självklarhet för oss!

 

Förutom att hundarna är fina familjemedlemmar som fungerar väl i sina vardagsliv så vill vi  poängtera hur viktigt det är att aktivera sin hund både kroppsligt och mentalt. Hundar är mycket intelligenta och läraktiga, de har behov av att arbeta och vara aktiva. De mår inte bra av av att vara för inaktiva eller passiva och de mår absolut inte bra av att vara ensamma långa stunder varje dag. Det betyder inte att du behöver vara med i varenda klubb eller aktivitet som finns eller att din hund måste apportera, gå fot eller spåra. Men det betyder att du som hundägare har ansvaret att tillsammans med din hund finna det som gör er tillfredsställda och lyckliga tillsammans. 

Vi tycker till exempel att all form av nosarbete är både fantastiskt roligt och mycket, mycket stimulerande för hundarna. Vi är också förtjusta i skogspromenader, simning och lite lagom sansad agility, i deltar i olika kurser och aktiviteter med bra hundar och vi tycker absolut det är en bra idé att gå valpkurs när hunden är ung.

När det gäller fysisk träning skall din Cane Corso vara minst ett år gammal, vara höftleds- och armbågsröntgad innan eventuell belastande träning systematiseras. Som med alla hundar är vild lek med större hundar, övervikt, överdriven monoton träning, höga hopp och snabba vändningar, riskfaktorer som kan leda till problem. Skynda långsamt och be om hjälp om du känner dig osäker.

Vi älskar våra hundar och tycker att de är fantastiska. Vackra, stolta och med enorm styrka och karisma. Men kom ihåg att dessa hundar ställer stora krav på dig som ägare. De är beskyddande, territoriella, starka och kan vara mycket restriktiva med vilka de accepterar. En Cane Corso är en imponerande hund men den kan också vara skrämmande för andra. Ta ditt ansvar och uppfostra din hund med kärlek, konsekvens och intelligens så får du en underbar familjemedlem i ditt liv.

Vi hälsar dig välkommen till On Guard!
bottom of page