Ett stort beslut

Att köpa valp

Vi älskar våra hundar och tycker att de är fantastiska. Vackra, stolta och med enorm styrka och karisma. Men kom ihåg att dessa hundar ställer stora krav på dig som ägare. De kan vara beskyddande, starka och mycket restriktiva med vilka de accepterar. En Cane Corso är en imponerande hund men den kan också vara skrämmande för andra. Ta ditt ansvar och uppfostra din hund med kärlek, konsekvens och intelligens så får du en underbar familjemedlem i ditt liv.

 

Vi vill att våra valpköpare: 

 

  • Har tänkt igenom ditt valpköp och har alla praktiska saker i ordning 

  • Är medveten om vad en Cane Corso är för ras, det är en hund som förväntas ha en stark vaktinstinkt! Och vem har också en reservation mot främlingar. Cane corso passar inte alla och du har ett stort ansvar som ägare av en sådan ras! 

  • Röntga din hund vid 12 - 24 månaders ålder 

  • Låta hunden göra BPH vid 12 - 24 månaders ålder 

Vi accepterar inga bokningar av valpar förrän du har varit här och besökt oss. Det är viktigt att vi känner ett ömsesidigt förtroende och att vi lär känna varandra lite innan vi - i samråd - väljer en valp för varje köpare. På grund av risk för stress och infektioner får du inte besöka oss från två veckor före valparna fötts och tills valparna är 4-5 veckor gamla. Ring alltid innan ditt besök. 

Vid 5-7 veckors ålder har valparna utvecklat sina personligheter lite mer och vi kan därför bättre matcha rätt valp med rätt ägare. Tänk på att de flesta människor har olika syften med sitt hundköp. Försök vara så tydlig du kan med dina önskemål och förväntningar på din nya familjemedlem. Det är viktigt för både dig och oss och vi vill såklart att ni kommer trivas med varandra under många år. 

 

Vid leverans skickar vi med ett valppaket och en dokumentation av just din valp samt tips och råd vad gäller utfodring, skötsel och rutiner. 

 

Vi hjälper gärna till med det vi kan och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal! Livslångt stöd och support är en självklarhet för oss!

Vi reserverar oss för fri prövningsrätt.

Om ni av olika anledningar önskar att valpen skall stanna hos oss efter ordinarie leveransdatum, kanske ni är bortresta eller på annat sätt får svårt att ordna det praktiska, så hjälper vi gärna till. Valpen kan stanna hos oss ytteligare några dagar eller upp till fyra veckor - alltid efter överenskommelse. Informera oss så snart ni kan. Vill ni ha hjälp senare i hundens liv hjälper vi till i mån av utrymme och tid till en kostnad av normal branschtaxa.