top of page

Extra

2022 08 20

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

IMG_4372_edited.jpg
IMG_4357.JPG
2022 04 06

Tänk så mycket som händer med valparna! Nu är de 11 dygn och har mer ä dubblat sin vikt. Idag har de börjat använda sina bakben och är uppe och tar några vingliga steg ennan de faller ihop och fortsätter åla. Jag tycket att SnöVit har visat små, små springor till ögon och jag hoppas såklart att snart få se alla valparna öppna sina. I förrgår klippte vi klorna för första gången och det gick så fint så. Arbetsställningen var väl inte helt ergonomisk utan lämnade en del att önska - jag var i det närmaste ledbruten när all pedikyr var klar. Kula betraktade mig med stor misstänksamhet eftersom hon fullständigt avskyr kloklippning. Annars, när jag inte klipper klor, älskar hon när vi tillsammans ligger i valplådan och sköter om småttingarna. De kryper på oss, stönar och har det så fint. BlåBär(och jag skyller på att han fortfarande är blind) var så hungrig, så hungrig att han tog min haka för Kulas tutte. Han sög och smackade, jag fick knappt bort honom😂...men lite senare fick jag ett  pampigt sugmärke på hakan - man får vara glad för det lilla😘

IMG_5460.jpeg

Alltså: Ofattbart roligt, spännande, underbart, ljuvligt...Helt magiskt! Quentin & Kulas valpar är så bedårande och fantastiska att jag inte kan leva ett normalt liv! 

Oftast ligger Kula så stilla och nöjd bland sina småttingar, men några stunder tycker hon det blir för varmt i valplådan och då smyger hon så försiktigt ut och lägger sig precis utanför så att hon fortfarande kan ha huvudet inne hos småttingarna.

På nätterna sover jag intill valplådan, bara Kulas egen bädd är mellan mig och valparna. Jag lyssnar till deras härliga, nöjda grymtningar och ljud. Ibland vaknar jag när någon missnöjt klagar på att ha blivit väckt, och ibland vaknar jag av att bara vara lycklig! 

Valparna är så ljuvliga att jag blir alldeles matt. Och Kula! Vilken fantastisk tik hon är! Som vanligt tar hon sig an sin uppgift med bravur. Men så heter hon ju Immaculata di Bravura!

SÅ OFATTBART SÖTA OCH UNDERBARA

Nu är de äntligen här!

3 pojkar och 4 flickor! Mer om allt lite senare...men de är så fina!

RÖNTGEN 2022 03 22

Nu är det några som är lika nyfikna som jag...men vi hade svårt att se exakt hur många småttingar som Kula bakar...6 - 7 - 8 - eller var det 9? Minst 6 valpar är det i alla fall!

HÖGDRÄKTIG

Kula blir tjocare och tjockare för varje dag nu! Och barnen är sjövilda och lever verkligen rövare. Jag förstår att hon suckar och stönar! Det är fem dagar mellan  varje bild...och än är det två veckor kvar🙀

IMG_5149.jpeg
IMG_5154.jpeg
IMG_5170.jpeg
VALPKÖPARE PÅ BESÖK

Tänk så många trevliga och fina människor som vill ha ett Kulabarn! Vi är jätteglada och stolta att ni kontaktat oss! Och vi ska göra vårt yttersta att hålla er uppdaterade under resans gång❤️

ULTRALJUD...YES🤩...KULA ÄR DRÄKTIG

2022 02 23 konsterades Kula dräktig! Vi är så jäkla glada!!! HURRA☀️☀️☀️ Hjälp oss hålla tummarna för att allt går bra🙏

BRUKSHUNDSKLUBBEN, ALLMÄNLYDNAD

Lilla Vera och jag startar upp med vår första kurs på SBK Enköping tillsammans. Spännande att få ta del av Linda och Connys kunskap! Och spåännande att se hur yrvädret trivs i ny miljö, med nya kompisar!

FÖRELÄSNING MENTALITET MED ANCAN EDOFF

Alltså jag säger bara det: Har du aldrig lyssnat till Ancan Edoff så har du missat nåt! Intressant, kunnigt och genuint hade hon en föteläsning om mentalietet i allmänhet och mentalitet hos Cane Corso i synnerhet. Det gav massor att fundera över! Tack🙏

KULA INSEMINERAD MED QUENTIN PIA FIDELIS 2022 01 26

Båda Ubbe och jag låg sjuka - riktigt sjuka!!! - i Covid precis nar Kula skulle insemineras. Tack snälla Camilla för att du gjorde det möjligt och tack för att du skötte om oss och hundarn, såg till att vi fick mat och dryck och för att du baddade min panna när jag låg i hög feber! Och tack till Katinka och Emmilie för att ni skötte hästar och stall under tiden vi låg sjuka❤️

RASKLUBBEN - RACC & AVELSKOMMITTÉEN

Jag har anmält mitt intresse att vara behjälplig i Ras- och avelsföreningen för Cane Corsos Avelskommitté! Det ska verkligen bli både roligt och intressant! Och jag kommer lära mig massor!

PÅ APPELLPLAN MED CAMILLA SJÖGREN

Camilla som är utbildad instruktör och som har tävlat både lydnad, NoseWork och Rallylydnad har hjälp mig med träningen flickorna. Det är mycket tack vare Camilla som vi fått upp ögonen för mer strukturerat arbete med hundarna. Och det har varit jättekul att se hur också hundarna haft stort utbyte av arbetet! Sen blev det vinter och kallt...men när våren komer så är vi igång igen!

UTSTÄLLNINGSÅRET 2021

Tänk vilket år vi har haft tillsammans med Kula! SE UCH, FI UCH, DK UCH & DK V -21! Tre CACIB & ett Nordic cert, 2 BIR & 2 BIM. Vi är sjukt stolta!! Tack till er som gjort detta möjligt: Jeanette Spångberg, Håkan Häll och Jenny Hall! Och såklart uppfödare Pia Hamberg!

SANDEFJORD 2021 11 20

51 mil till norska Sandefjord kändes som en barnlek jämfört med tidigare veckas 98 mil långa resa till Herning. Men så kom vi till Årjäng. Och där ser ni blev E18 till en liten skumpig, smal, mörk och oändligt lång väg till norska gränsen. Påläst som jag var om dvärgbandmask och covidpass tvingade jag maken att stanna i norska tullen. Inte en människa där så jag letade mig fram till Resepsjonen och tog där en kölapp, väntade snällt på min tur, spritade händerna enligt anvisning och blev så inklallad. Myndig man i övre medelåldern klädd i pampig uniform undrade vad jag ville. "Förtulla mig" sa jag. Tydligen kan man inte förtulla sig själv. Han vägrade titta på både mina papper och hundens pass. Besviken gick jag tillbaka till bilen. Maken som ansåg hela operationen som hysterisk satt kvar i bilen. "Vad var det jag sa" sa han. Såklart. Utställningen var en katastrof. Domarens enda positiva kommentar om Kula var att hon hade tillräckligt förbröst🙄 Denna helg visades Kula av Håkan Häll som gjorde en kanoninsats! Kula såg fantastisk ut - och hon hade fullt fokus på och fullt förtroende för Håkan! Stort tack till dig Håkan för hjälpen! Det var guld värt! Lika guld som skooooorna🤩

28D67D6B-DB6E-4CF8-8FF7-B86ACAC10318.jpeg
176F74E3-A6DB-40C9-A055-A053CB9DFFB5.heic
D6644235-1F1F-41A9-8EA8-DAACD9355215_1_201_a.jpeg
41ACDD4A-73B8-40D4-BE5B-40EAA631C579_1_201_a.jpeg
HERNING 12 - 13 - 14 NOVEMBER 2021

I ett novembergrått Herning lyckades Kula med bedriften att bli Danskt utställningschampion, Dansk Vinnare -21 & få 2 x CACIB!

Fantastiskt visad av fullblodsproffset Jenny Hall dansade Kula fram och gjorde oss stolta som tusan! Vi är så tacksamma för all fin hjälp och support av Jenny! Vi vill också passa på att tacka och gratta övriga Cane Corso - människor som gjorde helgen till glad, trivsam, rolig och inspirerande!

FÖRELÄSNING ANATOMI & BEDÖMNINGSTEKNIK MED MOA PERSSON

Efter att ha följt både Google Maps & Waze minutiöst men misslyckats och av den anledningen kört tre varv Eskilstuna runt hittade vi äntligen kurslokalen. Tyvärr hittade vi ingen infart till densamma - och efter tre varv runt själva kurslokalen - tog vi beslutet att köra enda möjliga vägen, nämligen cykelvägen😂. Väl framme kom vi ju naturligtvis för sent, störde den redan startade föreläsningen och bökade oss fram genom åhörargruppen för att konstatera att det inte fanns några lediga stolar😎 Vår störande entré fick dock inte den rutinerade Moa att tappa greppet om föreläsningen och hon bjöd på en riktigt underhållande, informativ och personligt generös föreläsning som pågick i dryga tre timmar. Många åsikter och erfarenheter baserade på både kunskap och kärlek till hundar levererades och Moa bjöd friskt på sig själv under kvällen. Vi i publiken fick ställa frågor - ingen fråga negligerades eller förminskades - och det tog undertecknad verkligen tillvara på...kanske blir jag portad i framtiden😂😂😂

Hur som helst: Om du läser det här Moa så ska du veta att vi tyckte din föreläsning var toppen! Och till er andra: Ta tillfället i akt och häng på nästa gång du ser att Moa Persson skall föreläsa. Du kommer inte ångra dig!

Vi tycker så otroligt mycket om vår vackra fransyska. Tjejen vi väntade på så länge innan hon äntligen kom! Nu har hon blivit ett år, denna stora, vackra och overkligt vänliga själ. Det är en gåva att få ha en sån här hund i familjen! 

Grattis på födelsedagen älskade vän! Vi hoppas få fira många, många födelsedagar tillsammans med dig!

ÄLSKADE, ÄLSKADE RENÉE
HAR FYLLT ETT ÅR
2DB1461C-7234-4522-A6E6-6E276D5F603B.jpeg
VILDA SPÅR MED MAJORN'

Vi har en god vän som vi alltid kallar Majorn'. Fast han har faktiskt ett namn: Carl-Magnus Olofsson😀 C-M, som han också kallas, är både en inbiten jägare, jaktprovsdoare, utställningsdomare och major(såklart)! C-M har hjälp oss massor med träningen av viltspår men också rent teoretiskt hur spår kan läggas, hur man ska tänka, hur man kan göra spåren lättare eller svårare för hundarna eller hur man kan arbeta med belöningar. Ibland har sin lille son med sig som han bär på axlarna genom skog och mark - och ibland tror jag att jag tappat bilnycklarna i samma skog och mark - fast jag inte har det och den stackars Majorn' får bära sin lille gosse på axlarna i två timmar...men inte klagar en riktig karl på det! Men lite svettig och röd i ansiktet blev du allt😘 Tack för fantastisk hjälp och aldrig sinande entusiasm!!

IMPULSKÖPET

Jag vet att man förväntas planera och tänka igenom ett beslut som hundköp. Att man ska stöta och blöta och vända och vrida. Att inte rusa in i ett ogenomtänkt beslut. Men å andra sidan: vad kan möjligen bli sämre av att ha en hund? Vad kan bli tråkigare, värre eller hemskare? Visst måste det praktiska fungera, valet av hundras det rätta och valpen i fråga komma från en bra uppfödare. Så är det absolut, men när allt det där är under kontroll...vad kan man förlora på att ha hund? Ingenting. Absolut ingenting! En hund är ju bara glädje, kärlek, värme och lycka. Det finns liksom ingen avigsida på en hund. Så tänkte jag och så kom det sig att lilla Vera flyttade hem till oss. Vera som egentligen heter Mamarazza's Ambra di Primavera är släkt med både Saba, Peggy och Kula - hur kan det gå fel😎 Hon är i alla fall väldigt gullig, pigg, glad och framåt tjej...kanske kommer jag en dag berätta lite mer om det men just nu är vi mest i valplycka och har fullt upp med det❤️

DET KOM ETT BLOMMOGRAM

Tänk så förvånad jag blev när det knackade på dörren och det kom ett blommogram! Eller ja, jag blev inte förvånad att det knackade på dörren, för det knackade inte på dörren...men hundarna fick ett sedvanligt utbrott när bilen med blommogrammet i körde upp på gården och jag gick för att se efter vad som förorsakat de upprörda känslorna. Men då blev jag förvånad! Och glad, rörd, tacksam och stolt! Det var nämligen Kulas fantastiska uppfödare, kennel Mamarazza med Pia Hamberg i spetsen, som skickat en alldeles förtjusande grattis-bukett! Stort tack för de vackra blommorna🌸❤️🌸❤️

Finska domaren Saija Juutilainen dömde Cane Corso på Eckerö, Åland International Dog Show! Det blev en härlig helg på många sätt! Trevlig båtresa med goda vänner, god mat och gungfritt, vi bodde jättebra på hotell Pommern och resultaten var minst lika bra! Renee fick Excellent och en Bästa JR-rosett❤️ Kula resultat blev Excellent, CK, CERT, CACIB och BIM - åter igen slagen av Karina Rodhins fina hane! Grattis till er🌸! 

Med det finska certet blev Kula också även Finskt Utställningschampion! Vi är superstolta. Hundarna visades magiskt bra av Håkan Häll som normalt visar en helt annan typ av italiensk hund - nämligen Italiensk Vinthund! Stort tack för din jättefina insats! Vi är väldigt tacksamma!

ÅLAND INTERNATIONAL DOG SHOW 2021 09 26
849E0274-62C5-4E6B-AF9B-A2AC04D3BC00_1_201_a.jpeg
5559D710-98B0-49D1-A4AE-52CCA6161ED4.heic
39A24AAC-ADD0-41D9-B04E-416F73FF971F_4_5005_c_edited.png

Stefan Rosén på ReDog sööter såklart upplägg för träningen, mer erfaren och skicklig fysioterapeut kan man nog inte hitta! Och dessutom är han så otroligt snaäll, trevlig och hjälpsam - en oslagbar kombination! Men jäklar vad hundarna får jobba i hans water tredmill!!

Och det ger effekt!

Tack för all hjälp säger vi till Stefan & ReDog!

WATER TREDMILL PÅ ReDog AB
FÖDELSEDAGSKALAS

Världens bästa Kula har blivit vuxen! Tänk att vi haft förmånen att ha den här fantastiska - om än något envisa, envetna och bitvis lite väl egna - tjej i familjen i tre år! Tiden går så fort när man har roligt(och har Kula att serva)! Det bästa är att hon lovat att bli minst 100 år🤩❤️ Grattis lilla gullet på treårsdagen!

SIMMA - BÅDE SKONSAMT OCH JOBBIGT

Det tog några gånger innan hundarna förstod charmen med att hoppa ner i poolen! Men med Christinas vana och erfarenhet lyckades hon locka både Renée och Kula ner i vattnet! Nu tjuter och ylar båda hundarna av glädje när vi svänger in på hundsimmets parkering i Bålsta!

När träningen är klar blir det en dusch och sen på med ett varmt, skönt täcke innan vi åker hem.

NORDIC DOG SHOW GIMO 2021 09 11

Med kylväskan full med äggmackor åkte Jeanette (Spångberg) och jag mot Gimo med varsin hund. Vädret var idealiskt, bara lite lätt duggregn under en kort stund var det enda vi kunde klaga på😉 Först visade Jeanette Kula som fick ett excellent. Det kändes kanske lite snöpligt, jag tycker Kula såg väldigt fin ut men jag kan ju tänkas vara lite partisk🤩. Vi hade glädjen att träffa ytterligare 8 Cane Corso i Gimo och vi vill såklart passa på att gratulera Kias fina championhane som blev BIR och alla er andra som var med! Tack för en trevlig utställningsdag🌸 På eftermiddagen visade Jeanette sin egen weimaraner Cash som sin vana trogen blev BIR och sedan placerads som BIG-2! Grattis till ytterligare en framgång👍👍👍

BPH - 200 ANALYS MED ANCAN EDOFF

Ännu ett väldigt intressant webinar med Ancan Edoff! Hon är verkligen en väldigt duktig - kunnig och inspirerande - föreläsare. Kvällens tema var 200-analysen av BPH som jag måste säga var väldigt givande. Webinaret gav en hel del matnyttig information om hur man kan använda avelsdata men det gav också svar på många frågor kring genomförande och tolkning av BPH protokollen. Webinaret väckte också tankar kring vikten av att alla rasentusiaster deltar och engagerar sig i utformning och formulering av RAS. Ancan rekommenderade arbetsgrupper, samarbete, diskussioner - det ska bli jättekul att få ta del av RACC´s tankar och förslag framöver😀

SE UCH...VI ÄR SÅ STOLTA🤩

Vi är barnsligt glada och stolta över vår fina Kula! Tänk att hon på bara fem tillfällen lyckats bli svenskt utställningschampion...naturligtvis matchad på bästa sätt av Jeanette Spångberg!

Och jag har sagt det tusen gånger, men - TACK Pia(Hamberg) för världens bästa hundar❤️

C012C325-4572-4DD7-B309-3BD5CB8799E8.jpeg
B1CB3C62-1242-40E6-A62A-4E093081CE52.heic
VAD ÄR BRA TRÄNING?

Det finns hur många idéer som helst om vad som är bra och vad som inte är bra träning. Likaså finns hur många självutnämnda experter som helst - gärna med olika, väl valda studier man läst på nätet som referens & underlag. Vi har valt att rådfråga en enda person när det gäller våra hundars träning. Och det är Stefan Rosén. 

Stefan är en mycket erfaren fysioterapeut som äger och driver ReDog sedan många år, hans meritlista är lååååång och gedigen och det bästa av allt - han brinner för sitt arbete, han älskar hundar och han är en riktigt trevlig människa: 

Leg. Djursjukvårdare (SLU), Dipl. Hundmassör (Axelssons), Cert Fysioterapeut Smådjur (RDS), Specialistkompetens i rehabilitering, Cert Fysioterapeut Hund, Författare: Fysträning för hund, Rehabilitation program V.T. Knoxville, TN. (USA).

Idag ska Kula börja höstens träning: Water Tredmill på ReDog två gånger i veckan. Därtill blir det simning på schemat från och med nästa vecka.

Vårt tips är att du låter en duktig fysioterapeut kolla igenom din hund då och då, i hästvärlden är det nästan en självklarhet👍 och ses som ett jättebra sätt att minska skaderisker, optimera träningen och dessutom säkerställa att hästen är "på rätt väg" rent kroppsligt. Nu ska vi bara dricka upp frukostkaffet innan vi äntligen får åka till ReDog igen🤩

Ha en härlig sensommardag🍁🍁🍁

Precis som alla andra raser så finns några sjukdomar som Cane Corso har genetisk risk att drabbas av. Vi har i samråd med vår veterinär valt att DNA-testa Kula eftersom vi planerar att para henne 2022. Det var några nervösa dagar innan resultaten kom, men vi var oroliga helt i onödan! Kula är inte bärare vilket känns väldigt bra att veta! Vill du veta mer om respektive sjukdom kan du hitta länkar under fliken "Kula".

FYRTAL I DRÖMRESULTAT
C69C4684-2ECB-4722-BD72-FED706AB0E61.heic
814F0936-442E-43D0-A8A9-7A74D9E57F51.heic
A9288FE4-A557-42F8-8B3C-7E6D19388C01.heic
4CCB2934-21DA-4B5D-BB17-49C8A0BE243B.heic
BACKAMO INTERNATIONAL DOG SHOW 2021 08 23

Härliga hundar, härliga människor och härligt väder - såklart det blev härliga resultat också!!! Renée skötte sig mer än exemplariskt och fick ett Very Good av Karl-Erik Johansson, hon var en sån fin tjej som verkligen gjorde allt rätt. Kula fortsatte sitt segertåg🤩 och fick EXCELLENT, bästa tik, CERT och BIR. Dessutom blev hon Svenskt Utställningschampion🤩❤️👍. Behöver jag 

säga att hundarna visades av Jeanette Spångberg? Och att hon gjorde det fantastiskt bra? Jeanettes egen hund Cash slutade som BIS-5 trots att han "bara" är unghund...vad månde bliva?

Stort tack för en finfin utställningsupplevelse och stort tack gamla och nya vänner för stöttning, tips & råd och massa härligt häng!!!

5AB6ECCB-8ECB-4F19-A7BE-F02AE446E367.jpeg
7EFE4F79-82BE-4872-A222-C9D5FFA221DF.jpeg
47B51B62-2E30-4103-BAA7-13ECF872FDAB_edited.png
BACKAMO NORDIC DOG SHOW 2021 08 22 

Toppentrevlig dag! Utställningen gick bra, Renée gjorde sin debut och fick jättefin kritik och ett EXCELLENT. Hon skötte sig så himla bra och hon verkade dessutom tycka att utställningslivet var kul😀 Kula gjorde sin fjärde start(säger man så om hundar?) och även hon skötte sig exemplariskt. Resultatet blev EXCELLENT, bästa tik, NORDIC CERT och BIR resultatet gav en CRUFT´s kvalificering. Som vanligt föredömligt visad av proffsiga och urgulliga Jeanette Spångberg! Tack snälla Jeanette för fantastisk insats❤️

DA666761-84C1-48E6-965E-4BDBC527222F_1_201_a.heic
39E9ED90-F41C-4C69-89C9-524591486872_1_201_a.heic
476CB8A8-C037-4B86-898D-8193CBE6E616.jpeg
7E05A769-F915-4615-88A6-E24327528B9E.jpeg
PATELLA & HJÄRTA U.A.

Inför framtida planerade och efterlängtade valpar har vi låtit undersöka patellastatus och hjärta på Kula. Inga konstigheter, hon har ingen tendens till patellaluxation och hon har ett hjärt som slår friskt, strakt och utan blåsljud. Vill du se patellaresultatet med egna ögon kan du titta på HUNDDATA. Vill du se intyget avseende hjärtat kontaktar du oss på info@onguardsweden.com👍

GENETIK ONLINE

Ännu ett jätteintressant webinar! Denna gång arrangerad av ESSENTIAL FOODS och BREEDER`S INSIGHTS. Föreläsare var professor Hilde Nybom och ämnet för kvällen Genetisk variation - tradition och/eller framsteg: En genetikers perspektiv på 100-åriga rasstandarder och moderna avelsmål. Många intressanta tankar om allt från genetik, avelsurval, behov av anpassning av hundavel till nya tiders valpköpare, hur att motarbeta korsningsavel till hur man kan tolka en rasstandard och dessutom förslag på vad som gör dessa bättre! Hur hann hon med allt det på bara två timmar??? Intressant och lärorikt jag fick en hel del att fundera på! 

GÅNGARTER I FOKUS MED ETT GÄNG HUNDDOMARE
842B8FE3-CA47-4DC0-B689-0358242157D8.jpeg
DB93D5F1-8784-4DB1-B804-612D559F0538.jpeg
E495FE1F-A681-4BE2-86B1-EBF3A230393C.jpeg

Efter en härlig sommarkväll i mitten av juni väcktes tanken och lusten att anordna en en kväll tillsammans med hunddomare i gångartens tecken. Det var Ann - Chaterine "Ancan" Edoff som kom på idéen att erbjuda en kurskväll där det fanns möjlighet att lära av varandra, hästfolk och hundfolk. Inledningsvis trodde vi på ett deltagarantal på 5 - 6 personer, efter 21 anmälda satte vi stopp då fler än så ville vara med.

Tur som tokiga med vädret, solen sken och det var vindstilla, och med inledningsvis två mycket trevliga halvblodshästar av helt olika typ och härstamning med duktiga Martina Hagerlind och lika duktiga Hanna Thorén i sadlarna fick vi titta på hur ridningens hjälper samt val av takt och tempo kunde påverka resultatet. Därefter visade Ubbe först en fyraåring i tömmar och därefter den äldre Baltazar som visade oss både piaff, piruetter, skolhalt och byesserier vid hand. Pia och Camilla serverade i pausens världens godaste äggmackor och efter den välförtjänta fikapausen drog vi igång del II av vår gångartskurs: Hundarna! Jeanette Spångberg visade alla hundarna och som vanligt gjorde hon det fantastiskt bra! Först ut var Kula och Renée(som dittills under kvällen stått för underhållningen😂), därefter corgin Moa, labben Mossa, cockern Malte, weimaranern Cash och avslutningsvis utställningsproffset den bayerska viltspårhunden Qonrad. Jeanette sprang, domarna diskuterade och vi hade alla en väldigt, väldigt trevlig och lärorik kväll. Vi vill passa på att tacka alla er som deltog och samtidigt tacka för all fantastisk feedback som haglade in dagarna efter. Tack❤️❤️❤️

NÅGRA DAGAR MED RINGTRÄNING & HUND "EXTRA ALLT"

Jeanette Spångberg & Lennart Högberg - härliga & goda vänner - som besökte oss under en högsommarvecka för att umgås,  äta god mat och för att träna hundar! Ancan & Bosse Edoff tittade förbi en av dagarna och inte blev det mindre lärorikt, inspirerande eller trevligt för det - vilka toppenhärliga människor❤️ Vi hade fantastiska dagar tillsammans! Stort och varmt tack till er goda vänner men också tack för all den kunskap, erfarenhet och allt det engagemang för hundar som ni så generöst delar med er av! 

SVENSKA KENNELKLUBBENS UPPFÖDARUTBILDNING

Under våren 2021 gick jag SKK´s Uppfödarutbildning under 22 veckor. Väldigt spännande, intressant och lärorikt! Jag rekommenderar den - oavsett om du vill föda upp hundar eller ej! Massor av matnyttig information och väldigt lättillgängligt. På grund av Covidrestriktionerna så hölls hela kursen som en onlineutbildning. Det funkade jättebra.

KENNELKONSULENT PÅ BESÖK

Vilken möjlighet att få en alldeles egen kennelkonsulent att rådfråga och bolla idéer med! Vi hade en toppenbra förmiddag med Maija - Leena Eloranta och vi fick väldigt konstruktiv information om allt från SKK´s regler till förberedelse av valplådan. Att Maija - Leena dessutom skrev att våra hundar var "mycket sociala och trevliga" och att de har "en mycket bra miljö för hundar" att bo i gjorde ju inte saken sämre. Vi ser fram emot nästa besök av SKK´s kennelkonsulenter🤩

HÖSTENS FÖRELÄSNINGAR

Året har hittills varit intensivt(som alla andra år...) och webinar på webinar har erbjudits oss hundälskare. Jag har deltagit på en hel del av dem. Avel, genetik, utfodring, träning & hälsa är de ämnen som dominerat. Föreläsarna har varit många och alla, verkligen alla, har varit jätteduktiga och väldigt roliga att få lyssna till. Vår rasklubb RACC har anordnat webinarer, bland annatmed Ancan Edoff och den italienske rasspeciallisten FCI-domaren Massimo Inzoli.

Vilket trevligt initiativ! Det var faktiskt av en händelse som jag "råkade" hittade denna lilla miniutbildning. Det är Agria som i samarbete med Fredrik Steen utformat denna 18 kapitel långa(och några timmar) långa kurs som inkluderar väldigt mycket. Är du lite ringrostig på vad lagen säger om hur hundar skall transporteras i bil, har du inte riktigt kläm på hundens historia eller funderar du på vad som är bästa sätt att ensamträna din valp på? Då kan jag rekommendera Agrias Hundcertifiering!

Har du hunden försäkrad hos Agria kostar certifieringen 249kr och annars är priset 499kr och såklart får du ett diplom att sätta på väggen!

FCI No 20200663 - On Guard - det är vi! Jäklar vad vi blev stolta och glada när vårt kennelnamn blev accepterat och registrerat! Det blev till och med en droppe Bollinger i glasen att fira med! 

full_margin_transparent_base.png
bottom of page