83004DAB-8EE2-4ECE-85FC-835758124F9C_edited.png
2021
EXTRAS
SANDEFJORD 20/11
44896C6B-46E4-4C71-A49E-868AD6C3052C.jpeg

51 mil till norska Sandefjord kändes som en barnlek jämfört med tidigare veckas 98 mil långa resa till Herning. Men så kom vi till Årjäng. Och där ser ni blev E18 till en liten skumpig, smal, mörk och oändligt lång väg till norska gränsen. Påläst som jag var om dvärgbandmask och covidpass tvingade jag maken att stanna i norska tullen. Inte en människa där så jag letade mig fram till Resepsjonen och tog där en kölapp, väntade snällt på min tur, spritade händerna enligt anvisning och blev så inklallad. Myndig man i övre medelåldern klädd i pampig uniform undrade vad jag ville. "Förtulla mig" sa jag. Tydligen kan man inte förtulla sig själv. Han vägrade titta på både mina papper och hundens pass. Besviken gick jag tillbaka till bilen. Maken som ansåg hela operationen som hysterisk satt kvar i bilen. "Vad var det jag sa" sa han. Såklart. Utställningen var en katastrof. Domarens enda positiva kommentar om Kula var att hon hade tillräckligt förbröst🙄 Jag borde alltså ha varit deppigast på hela Oslo Convention Centre - men icke!

Det var hunden på bilden😂😂😂

28D67D6B-DB6E-4CF8-8FF7-B86ACAC10318.jpeg

Denna helg visades Kula av Håkan Häll som gjorde en kanoninsats! Kula såg fantastisk ut - och hon hade fullt fokus på och fullt förtroende för Håkan! Stort tack till dig Håkan för hjälpen! Det var guld värt! Lika guld som skooooorna🤩

1A335CFD-4123-434C-B6D7-C4BBD216129C_4_5005_c_edited.png
HERNING 12 - 13 - 14 NOVEMBER 

I ett novembergrått Herning lyckades Kula med bedriften att bli Danskt utställningschampion, Dansk Vinnare -21 & få 2 x CACIB!

Fantastiskt visad av fullblodsproffset Jenny Hall dansade Kula fram och gjorde oss stolta som tusan! Vi är så tacksamma för all fin hjälp och support av Jenny! Vi vill också passa på att tacka och gratta övriga Cane Corso - människor som gjorde helgen till glad, trivsam, rolig och inspirerande!

D6644235-1F1F-41A9-8EA8-DAACD9355215_1_201_a.jpeg
ED2160CD-7032-479C-9FDC-A3E00411309D.jpeg
41ACDD4A-73B8-40D4-BE5B-40EAA631C579_1_201_a.jpeg
7240B29A-C4D9-4827-950C-3C14031FF944.jpeg
ÄLSKADE, ÄLSKADE RENÉE HAR FYLLT ETT ÅR

Vi tycker så otroligt mycket om vår vackra fransyska. Tjejen vi väntade på så länge innan hon äntligen kom! Nu har hon blivit ett år, denna stora, vackra och overkligt vänliga själ. Det är en gåva att få ha en sån här hund i familjen! 

Grattis på födelsedagen älskade vän! Vi hoppas få fira många, många födelsedagar tillsammans med dig!

64D8AF0B-D4EA-42AE-BABF-23B3C6827F90_1_2
FÖRELÄSNING ANATOMI             MED MOA PERSSON
& bedömningsteknik

Efter att ha följt både Google Maps & Waze minutiöst men misslyckats och av den anledningen kört tre varv Eskilstuna runt hittade vi äntligen kurslokalen. Tyvärr hittade vi ingen infart till densamma - och efter tre varv runt själva kurslokalen - tog vi beslutet att köra enda möjliga vägen, nämligen cykelvägen😂. Väl framme kom vi ju naturligtvis för sent, störde den redan startade föreläsningen och bökade oss fram genom åhörargruppen för att konstatera att det inte fanns några lediga stolar😎 Vår störande entré fick dock inte den rutinerade Moa att tappa greppet om föreläsningen och hon bjöd på en riktigt underhållande, informativ och personligt generös föreläsning som pågick i dryga tre timmar. Många åsikter och erfarenheter baserade på både kunskap och kärlek till hundar levererades och Moa bjöd friskt på sig själv under kvällen. Vi i publiken fick ställa frågor - ingen fråga negligerades eller förminskades - och det tog undertecknad verkligen tillvara på...kanske blir jag portad i framtiden😂😂😂

Hur som helst: Om du läser det här Moa så ska du veta att vi tyckte din föreläsning var toppen! Och till er andra: Ta tillfället i akt och häng på nästa gång du ser att Moa Persson skall föreläsa. Du kommer inte ångra dig!

IMPULSKÖPET

Jag vet att man förväntas planera och tänka igenom ett beslut som hundköp. Att man ska stöta och blöta och vända och vrida. Att inte rusa in i ett ogenomtänkt beslut. Men å andra sidan: vad kan möjligen bli sämre av att ha en hund? Vad kan bli tråkigare, värre eller hemskare? Visst måste det praktiska fungera, valet av hundras det rätta och valpen i fråga komma från en bra uppfödare. Så är det absolut, men när allt det där är under kontroll...vad kan man förlora på att ha hund? Ingenting. Absolut ingenting! En hund är ju bara glädje, kärlek, värme och lycka. Det finns liksom ingen avigsida på en hund. Så tänkte jag och så kom det sig att lilla Vera flyttade hem till oss. Vera som egentligen heter Mamarazza's Ambra di Primavera är släkt med både Saba, Peggy och Kula - hur kan det gå fel😎 Hon är i alla fall väldigt gullig, pigg, glad och framåt tjej...kanske kommer jag en dag berätta lite mer om det men just nu är vi mest i valplycka och har fullt upp med det❤️

FC390116-C45B-4A8C-85CC-7EF77C409F3B_1_201_a_edited.png
DET KOM ETT BLOMMOGRAM

Tänk så förvånad jag blev när det knackade på dörren och det kom ett blommogram! Eller ja, jag blev inte förvånad att det knackade på dörren, för det knackade inte på dörren...men hundarna fick ett sedvanligt utbrott när bilen med blommogrammet i körde upp på gården och jag gick för att se efter vad som förorsakat de upprörda känslorna. Men då blev jag förvånad! Och glad, rörd, tacksam och stolt! Det var nämligen Kulas fantastiska uppfödare, kennel Mamarazza med Pia Hamberg i spetsen, som skickat en alldeles förtjusande grattis-bukett! Stort tack för de vackra blommorna🌸❤️🌸❤️

ÅLAND INTERNATIONAL DOG SHOW 26/9 

Finska domaren Saija Juutilainen dömde Cane Corso på Eckerö, Åland International Dog Show! Det blev en härlig helg på många sätt! Trevlig båtresa med goda vänner, god mat och gungfritt, vi bodde jättebra på hotell Pommern och resultaten var minst lika bra! Renee fick Excellent och en Bästa JR-rosett❤️ Kula resultat blev Excellent, CK, CERT, CACIB och BIM - åter igen slagen av Karina Rodhins fina hane! Grattis till er🌸!

Med det finska certet blev Kula också även Finskt Utställningschampion! Vi är superstolta. Hundarna visades magiskt bra av Håkan Häll som normalt visar en helt annan typ av italiensk hund - nämligen Italiensk Vinthund! Stort tack för din jättefina insats! Vi är väldigt tacksamma!

849E0274-62C5-4E6B-AF9B-A2AC04D3BC00_1_201_a.jpeg
39A24AAC-ADD0-41D9-B04E-416F73FF971F_4_5005_c_edited.png
7AF057F6-CBD2-491B-B0F5-4C22376A76DF_4_5005_c_edited.png
FÖDELSEDAGSKALAS

Världens bästa Kula har blivit vuxen! Tänk att vi haft förmånen att ha den här fantastiska - om än något envisa, envetna och bitvis lite väl egna - tjej i familjen i tre år! Tiden går så fort när man har roligt(och har Kula att serva)! Det bästa är att hon lovat att bli minst 100 år🤩❤️ Grattis lilla gullet på treårsdagen!

NORDIC DOG SHOW GIMO 11/9

Med kylväskan full med äggmackor åkte Jeanette (Spångberg) och jag mot Gimo med varsin hund. Vädret var idealiskt, bara lite lätt duggregn under en kort stund var det enda vi kunde klaga på😉 Först visade Jeanette Kula som fick ett excellent. Det kändes kanske lite snöpligt, jag tycker Kula såg väldigt fin ut men jag kan ju tänkas vara lite partisk🤩. Vi hade glädjen att träffa ytterligare 8 Cane Corso i Gimo och vi vill såklart passa på att gratulera Kias fina championhane som blev BIR och alla er andra som var med! Tack för en trevlig utställningsdag🌸 På eftermiddagen visade Jeanette sin egen weimaraner Cash som sin vana trogen blev BIR och sedan placerads som BIG-2! Grattis till ytterligare en framgång👍👍👍

1FE40AF2-1FBB-4CBF-BDF5-73BCF30A194A_edited.png
TRÄFF MED ANCAN EDOFF - MENTALITET I FOKUS
E9C54CC3-944C-4D3E-8FEB-626C9ECDE32A_4_5005_c.jpeg

Mentalpoolen

För att stötta och inspirera din klubb att komma igång med arbete kring hundars mentalitet finns Svenska Kennelklubbens Mentalpool, en grupp personer med stor kunskap om hundars mentalitet.

Idén med Mentalpoolen är att de ska inspirera ras- och specialklubbar i deras arbete med hundars mentalitet.

Presentation (stulen från LABRADOR - RETRIVERKLUBBEN) av ”Ankan”:

”Kom som 12-åring att introduceras för schäfer, där blev jag fast! Skaffade den första egna schäfern 1972, nu följde fyra decennier som mycket aktiv i SBK/Schäferhundklubben/SKK med allt som rör brukshundsport, exteriör, mentalverksamhet och avel. Utbildade mig till exteriörbeskrivare, SBK-lärare, handledare, mentaltestdomare och MH-beskrivare, provledare m.m. SKK-utbildad som kennelkonsulent (var aktiv 10 år), auktoriserad som exteriördomare 1989, dömer grupp 1, älghundar och övriga i grupp 5 samt några av SSRKs raser, bl.a. labrador. Jag är SKKs handledare anatomi, BPH-beskrivare m.m.
Har haft förmånen att kombinera min hobby med ett hundrelaterat yrkesliv och är fortfarande väldigt nyfiken på allt som har med hund att göra. Valpars utveckling, uppfödarens och ägarens inflytande över hundens beteende och hundars mentalitet står högt på listan.”

Min personliga upplevelse av Ancan är att hon är både mycket kunnig, inspirerande, erfaren som talare och väldigt, väldigt intresserad av hund! Hon är både vänlig och tillgänglig och det är mycket lätt att prata med Ancan. Du kan känna dig helt trygg med att våga fråga och diskutera med henne. Det är högt i tak med Ancan och väldigt konkret, korrekt men ändå varmt personligt!

DAG:     LÖRDAG 18/9

TID:       10.00 - 15.00

PLATS: TORSLUNDA 1 TOSTUNA, 749 72 FJÄRDHUNDRA

GOOGLE MAPS

PRIS:     MED HUND 400KR INKL KAFFE & SMÖRGÅS

               UTAN HUND 200KR INKL KAFFE & SMÖRGÅS

ANMÄL SENAST MÅNDAG 13/9 PÅ MAIL INFO@ONGUARDSWEDEN.COM

ANMÄLAN ÄR BINDANDE OCH BETALNING SKER KONTANT PÅ PLATS.

Tänk på att ha ett bra halsband och koppel, inte ett flexikoppel. Behöver din hund ha munkorg - tag med den! INGEN kommer ha elaka eller spydiga kommentarer. På Torslunda är vi snälla mot varandra! Tag med favoritgodis till hunden samt en riktigt rolig leksak!

Ta med en stol att sitta på utomhus, lämpliga kläder efter väderlek, vi kommer vara växelvis ute och inne. Ute på gräs så skor/stövlar som tål väta. Kanske en filt eller en bur till hunden. Har du allergier eller speciella önskemål ang fika/mat så tar du med eget. Kyl, frys, micro och spis finns. 

Har du frågor eller funderingar? Känner du dig tveksam? Eller lite skraj? Hör av dig! Anmälan görs via mail: info@onguardsweden.com Vill du prata med mig direkt? Slå en signal! 0709721240

Varmt välkommen!
HUNDENS BETEENDE

Spännande, spännande - idag börjar kursen "Hundens beteende". Svenska Kennelklubbens 10 veckor långa onlinekurs, det ska bli jättekul!

BPH - 200 ANALYS MED ANCAN EDOFF

Ännu ett väldigt intressant webinar med Ancan Edoff! Hon är verkligen en väldigt duktig - kunnig och inspirerande - föreläsare. Kvällens tema var 200-analysen av BPH som jag måste säga var väldigt givande. Webinaret gav en hel del matnyttig information om hur man kan använda avelsdata men det gav också svar på många frågor kring genomförande och tolkning av BPH protokollen. Webinaret väckte också tankar kring vikten av att alla rasentusiaster deltar och engagerar sig i utformning och formulering av RAS. Ancan rekommenderade arbetsgrupper, samarbete, diskussioner - det ska bli jättekul att få ta del av RACC´s tankar och förslag framöver😀

SE UCH...VI ÄR SÅ STOLTA🤩

Vi är barnsligt glada och stolta över vår fina Kula! Tänk att hon på bara fem tillfällen lyckats bli svenskt utställningschampion...naturligtvis matchad på bästa sätt av Jeanette Spångberg!

Och jag har sagt det tusen gånger, men - TACK Pia(Hamberg) för världens bästa hundar❤️

C012C325-4572-4DD7-B309-3BD5CB8799E8.jpeg
VAD ÄR BRA TRÄNING?

Det finns hur många idéer som helst om vad som är bra och vad som inte är bra träning. Likaså finns hur många självutnämnda experter som helst - gärna med olika, väl valda studier man läst på nätet som referens & underlag. Vi har valt att rådfråga en enda person när det gäller våra hundars träning. Och det är Stefan Rosén. 

Stefan är en mycket erfaren fysioterapeut som äger och driver ReDog sedan många år, hans meritlista är lååååång och gedigen och det bästa av allt - han brinner för sitt arbete, han älskar hundar och han är en riktigt trevlig människa: 

Leg. Djursjukvårdare (SLU), Dipl. Hundmassör (Axelssons), Cert Fysioterapeut Smådjur (RDS), Specialistkompetens i rehabilitering, Cert Fysioterapeut Hund, Författare: Fysträning för hund, Rehabilitation program V.T. Knoxville, TN. (USA).

Idag ska Kula börja höstens träning: Water Tredmill på ReDog två gånger i veckan. Därtill blir det simning på schemat från och med nästa vecka.

Vårt tips är att du låter en duktig fysioterapeut kolla igenom din hund då och då, i hästvärlden är det nästan en självklarhet👍 och ses som ett jättebra sätt att minska skaderisker, optimera träningen och dessutom säkerställa att hästen är "på rätt väg" rent kroppsligt. Nu ska vi bara dricka upp frukostkaffet innan vi äntligen får åka till ReDog igen🤩

Ha en härlig sensommardag🍁🍁🍁

FYRTAL I DRÖMRESULTAT

Precis som alla andra raser så finns några sjukdomar som Cane Corso har genetisk risk att drabbas av. Vi har i samråd med vår veterinär valt att DNA-testa Kula eftersom vi planerar att para henne 2022. Det var några nervösa dagar innan resultaten kom, men vi var oroliga helt i onödan! Kula är inte bärare vilket känns väldigt bra att veta! Vill du veta mer om respektive sjukdom kan du hitta länkar under fliken "Kula".

814F0936-442E-43D0-A8A9-7A74D9E57F51.heic
4CCB2934-21DA-4B5D-BB17-49C8A0BE243B.heic
A9288FE4-A557-42F8-8B3C-7E6D19388C01.heic
C69C4684-2ECB-4722-BD72-FED706AB0E61.heic
BACKAMO INTERNATIONAL DOG SHOW 23 AUGUSTI

Härliga hundar, härliga människor och härligt väder - såklart det blev härliga resultat också!!! Renée skötte sig mer än exemplariskt och fick ett Very Good av Karl-Erik Johansson, hon var en sån fin tjej som verkligen gjorde allt rätt. Kula fortsatte sitt segertåg🤩 och fick EXCELLENT, bästa tik, CERT och BIR. Dessutom blev hon Svenskt Utställningschampion🤩❤️👍. Behöver jag

säga att hundarna visades av Jeanette Spångberg? Och att hon gjorde det fantastiskt bra? Jeanettes egen hund Cash slutade som BIS-5 trots att han "bara" är unghund...vad månde bliva?

Stort tack för en finfin utställningsupplevelse och stort tack gamla och nya vänner för stöttning, tips & råd och massa härligt häng!!!

47B51B62-2E30-4103-BAA7-13ECF872FDAB_edited.png
F0BE3EE1-DDB7-49E2-95E1-2BB8E4AABE8B.jpeg
7EFE4F79-82BE-4872-A222-C9D5FFA221DF.jpeg
5AB6ECCB-8ECB-4F19-A7BE-F02AE446E367.jpeg
5C482F81-6C6A-410D-BC76-E80ECF66D9DF_edited.jpg
BACKAMO NORDIC DOG SHOW 22 AUGUSTI

Toppentrevlig dag! Utställningen gick bra, Renée gjorde sin debut och fick jättefin kritik och ett EXCELLENT. Hon skötte sig så himla bra och hon verkade dessutom tycka att utställningslivet var kul😀 Kula gjorde sin fjärde start(säger man så om hundar?) och även hon skötte sig exemplariskt. Resultatet blev EXCELLENT, bästa tik, NORDIC CERT och BIR resultatet gav en CRUFT´s kvalificering. Som vanligt föredömligt visad av proffsiga och urgulliga Jeanette Spångberg! Tack snälla Jeanette för fantastisk insats❤️

BB9C3AF4-B273-4687-ADF2-009ED7149C67.jpeg
3EA160F9-07C9-4F50-965D-368AB5653B45.jpeg
9C5FA2C2-AB30-4D04-B6FA-A5B0EDE99FFA.jpeg
476CB8A8-C037-4B86-898D-8193CBE6E616.jpeg
PATELLA & HJÄRTA U.A.

Inför framtida planerade och efterlängtade valpar har vi låtit undersöka patellastatus och hjärta på Kula. Inga konstigheter, hon har ingen tendens till patellaluxation och hon har ett hjärt som slår friskt, strakt och utan blåsljud. Vill du se patellaresultatet med egna ögon kan du titta på HUNDDATA. Vill du se intyget avseende hjärtat kontaktar du oss på info@onguardsweden.com👍

TRÅKIGA NYHETER

Tyvärr har Kula idag, 2021 08 20, konstaterats ej dräktig efter ultraljudsundersökning. Vi tackar er som kontaktat oss och visat intresse för Kulas planerade valpar och hälsar er varmt välkomna tillbaka nästa år. Ni som står på intresselista för Kulabarn står kvar, vill ni lämna valplistan gör ni det genom ett mail eller telefonsamtal.

Vi planerar ett nytt försök vid nästa löp som bör infalla runt 2022 01 10. Kram till er som blev ledsna❤️

GENETIK ONLINE

Ännu ett jätteintressant webinar! Denna gång arrangerad av ESSENTIAL FOODS och BREEDER`S INSIGHTS. Föreläsare var professor Hilde Nybom och ämnet för kvällen Genetisk variation - tradition och/eller framsteg: En genetikers perspektiv på 100-åriga rasstandarder och moderna avelsmål. Många intressanta tankar om allt från genetik, avelsurval, behov av anpassning av hundavel till nya tiders valpköpare, hur att motarbeta korsningsavel till hur man kan tolka en rasstandard och dessutom förslag på vad som gör dessa bättre! Hur hann hon med allt det på bara två timmar??? Intressant och lärorikt jag fick en hel del att fundera på! 

GÅNGARTER I FOKUS MED ETT GÄNG HUNDDOMARE

Efter en härlig sommarkväll i mitten av juni väcktes tanken och lusten att anordna en en kväll tillsammans med hunddomare i gångartens tecken. Det var Ann - Chaterine "Ancan" Edoff som kom på idéen att erbjuda en kurskväll där det fanns möjlighet att lära av varandra, hästfolk och hundfolk. Inledningsvis trodde vi på ett deltagarantal på 5 - 6 personer, efter 21 anmälda satte vi stopp då fler än så ville vara med.

Tur som tokiga med vädret, solen sken och det var vindstilla, och med inledningsvis två mycket trevliga halvblodshästar av helt olika typ och härstamning med duktiga Martina Hagerlind och lika duktiga Hanna Thorén i sadlarna fick vi titta på hur ridningens hjälper samt val av takt och tempo kunde påverka resultatet. Därefter visade Ubbe först en fyraåring i tömmar och därefter den äldre Baltazar som visade oss både piaff, piruetter, skolhalt och byesserier vid hand. Pia och Camilla serverade i pausens världens godaste äggmackor och efter den välförtjänta fikapausen drog vi igång del II av vår gångartskurs: Hundarna! Jeanette Spångberg visade alla hundarna och som vanligt gjorde hon det fantastiskt bra! Först ut var Kula och Renée(som dittills under kvällen stått för underhållningen😂), därefter corgin Moa, labben Mossa, cockern Malte, weimaranern Cash och avslutningsvis utställningsproffset den bayerska viltspårhunden Qonrad. Jeanette sprang, domarna diskuterade och vi hade alla en väldigt, väldigt trevlig och lärorik kväll. Vi vill passa på att tacka alla er som deltog och samtidigt tacka för all fantastisk feedback som haglade in dagarna efter. Tack❤️❤️❤️

DB93D5F1-8784-4DB1-B804-612D559F0538.jpeg
E495FE1F-A681-4BE2-86B1-EBF3A230393C.jpeg
842B8FE3-CA47-4DC0-B689-0358242157D8.jpeg
NÅGRA DAGAR MED RINGTRÄNING & HUND "EXTRA ALLT"

Jeanette Spångberg & Lennart Högberg - härliga & goda vänner - som besökte oss under en högsommarvecka för att umgås,  äta god mat och för att träna hundar! Ancan & Bosse Edoff tittade förbi en av dagarna och inte blev det mindre lärorikt, inspirerande eller trevligt för det - vilka toppenhärliga människor❤️ Vi hade fantastiska dagar tillsammans! Stort och varmt tack till er goda vänner men också tack för all den kunskap, erfarenhet och allt det engagemang för hundar som ni så generöst delar med er av! 

C1AE13CC-5AF1-4944-B9C2-57FA32EB88EF.jpeg
D95A1A9F-09FA-42B8-AFAC-FB60223B091D.jpeg
A4E56DF4-0733-475B-A597-95D3A66641BF_1_201_a.jpeg
E7F575BE-9403-4F25-B90D-EB63305B4841_1_201_a.jpeg

Under våren 2021 gick jag SKK´s Uppfödarutbildning under 22 veckor. Väldigt spännande, intressant och lärorikt! Jag rekommenderar den - oavsett om du vill föda upp hundar eller ej! Massor av matnyttig information och väldigt lättillgängligt. På grund av Covidrestriktionerna så hölls hela kursen som en onlineutbildning. Det funkade jättebra.

Vilken möjlighet att få en alldeles egen kennelkonsulent att rådfråga och bolla idéer med! Vi hade en toppenbra förmiddag med Maija - Leena Eloranta och vi fick väldigt konstruktiv information om allt från SKK´s regler till förberedelse av valplådan. Att Maija - Leena dessutom skrev att våra hundar var "mycket sociala och trevliga" och att de har "en mycket bra miljö för hundar" att bo i gjorde ju inte saken sämre. Vi ser fram emot nästa besök av SKK´s kennelkonsulenter🤩

HÖSTENS FÖRELÄSNINGAR

Året har hittills varit intensivt(som alla andra år...) och webinar på webinar har erbjudits oss hundälskare. Jag har deltagit på en hel del av dem. Avel, genetik, utfodring, träning & hälsa är de ämnen som dominerat. Föreläsarna har varit många och alla, verkligen alla, har varit jätteduktiga och väldigt roliga att få lyssna till. Vår rasklubb RACC har anordnat webinarer, bland annatmed Ancan Edoff och den italienske rasspeciallisten FCI-domaren Massimo Inzoli.

Vilket trevligt initiativ! Det var faktiskt av en händelse som jag "råkade" hittade denna lilla miniutbildning. Det är Agria som i samarbete med Fredrik Steen utformat denna 18 kapitel långa(och några timmar) långa kurs som inkluderar väldigt mycket. Är du lite ringrostig på vad lagen säger om hur hundar skall transporteras i bil, har du inte riktigt kläm på hundens historia eller funderar du på vad som är bästa sätt att ensamträna din valp på? Då kan jag rekommendera Agrias Hundcertifiering!

Har du hunden försäkrad hos Agria kostar certifieringen 249kr och annars är priset 499kr och såklart får du ett diplom att sätta på väggen!

FCI No 20200663 - On Guard - det är vi! Jäklar vad vi blev stolta och glada när vårt kennelnamn blev accepterat och registrerat! Det blev till och med en droppe Bollinger i glasen att fira med! 

customcolor_logo_customcolor_background.png

EXTRA

2021