top of page

Våra hundar

Vi bor på en hästgård och hundarna har rejäla ytor att leka och röra sig på. De är med oss i princip dygnet runt. Vi motionerar dem med skogspromenader och ibland med simning eller träning i water tredmill. Vi tränar både spår och lite lydnad. Nosework har vi provat på - men vad gör man när hunden försöker äta upp hela burken😂...utställningar är både roligt och nyttig social träning så det blir det också.

 

Cane Corso är en hund som behöver både mental och fysisk stimulans och det ör våra hundars personlighet och behov som avgör i vilken omfattning motion och träning sker hos oss.

A - KULL

En del av vår familj

Services

Förutom att hundarna är fina familjemedlemmar som fungerar väl i sina vardagsliv så vill vi  poängtera hur viktigt det är att aktivera sin hund både kroppsligt och mentalt. Hundar är mycket intelligenta och läraktiga, de har behov av att arbeta och vara aktiva. De mår inte bra av av att vara för inaktiva eller passiva och de mår absolut inte bra av att vara ensamma långa stunder varje dag. Det betyder inte att du behöver vara med i varenda klubb eller aktivitet som finns eller att din hund måste apportera, gå fot eller spåra. Men det betyder att du som hundägare har ansvaret att tillsammans med din hund finna det som gör er tillfredsställda och lyckliga tillsammans. 

 

Vi tycker till exempel att all form av nosarbete är både fantastiskt roligt och mycket, mycket stimulerande för hundarna. Vi är också förtjusta i skogspromenader, simning och lite lagom sansad agility, i deltar i olika kurser och aktiviteter med bra hundar och vi tycker absolut det är en bra idé att gå valpkurs när hunden är ung.​

About

2023

Om oss

Till vardags arbetar vi båda sedan 30 år med dressyrhästar, dressyrryttare och - ekipage.

Vår filosofi gör att vi har en egen utbildningsstege som skiljer sig en del från den utbildningsstege vi oftast ser. Varför är det så? Jo, för att i vår värld är rakriktad samma sak som liksidig och uppnås - precis som både samling och lösgjordhet/balans - via böjning. Därför utgår vi från det böjda spåret och att hästen alltid skall utbildas först balans och i kunskap om hjälpernas betydelse för att först därför börja arbeta i energi.

 

Vi har ett par avelsston och vi är inriktade på kvalitativ gångartsavel. 

IMG_4864.JPG
bottom of page