top of page

Hundbeteenden -

problem för dig men inte för hunden?

Naturliga och självklara beteenden för hunden och ibland fullständigt obegripliga för oss. Tyvärr funkar det inte alltid för varken hund eller människa att bete sig helt naturligt - vi måste lära oss att anpassa oss för att fungera tillsammans.

När du vill att hunden skall ändra beteende är det ofta till stor hjälp att tänka att hunden skall lära sig ett nytt beteende istället för att tänka att den skall sluta med det du inte gillar. På så sätt hittar du metoder som inte bygger på bestraffningar, vilket ofta resulterar i en bättre relation mellan hund och människa.

Resursförsvar

Hunden vaktar sina saker eller sin plats. Den tror att du ska ta dem ifrån den. Lär hunden att du inte är en konkurrent...och det går inte med bestraffningar. Det går bara med förtroende & samarbete.

Vaktar

Har du köpt en Cane Corso har du förhoppningsvis också köpt en vakthund. Denna egenskap skall förvaltas, inte ses som ett bekymmer.  Varför vilja "socialisera" eller försöka träna bort ett genetiskt arv? Vem försöker ta bort jaktlust från en Vorsteh?

Knapp

Biter sönder saker hemma

Brist på motion och mental stimulans är ofta orsaken till att hunden blir destruktiv. Rannsaka hundens vardag - är den stimulerande och anpassad efter hundens behov? Hunden kan också vara stressad av smärta eller av att den inte trivs ensam.

Knapp

Kissar inne / markerar revir

Hundar gillar precis som människor att göra hemtrevligt, att kissa inne är definitivt ett sätt att piffa till det. Men vi kan också förstå att det kan vara att kissa på gamla urinfläckar, sjukdom eller kanske bristande rastningsrutiner som är orsaken. 

Knapp

Svårt med hundmöten

Bara för att man är hund betyder inte det att man älskar andra hundar. Men problem med hundmöten kan bero på många saker. Några exempel är: osäkerhet/rädsla, stress, ovana eller smärta.

Knapp

Koprofagi / hunden äter skit

Sjukdomar i mag-tarmkanalen kan leda till att näringsämnen inte tas upp i lika stora mängder. Problem i bukspottkörteln samt inälvsparasiter kan även leda till att hunden äter avföring. Men skit kan ju vara gott också, eller så är skitätandet bara en ovana.

Våga be om hjälp - och gör det i tid.

IMG_3832.JPG
bottom of page