top of page
logo_high_resolution.png

Vår filosofi gör att vi har en egen utbildningsstege som skiljer sig en del från den utbildningsstege vi oftast ser. Varför är det så? Jo, för att i vår värld är rakriktad samma sak som liksidig och uppnås - precis som både samling och lösgjordhet/balans - via böjning. Därför utgår vi från det böjda spåret och att hästen alltid skall utbildas först balans och i kunskap om hjälpernas betydelse för att först därför börja arbeta i energi. 

IMG_2150.JPG

Ubbe Nordström & Revella

Ubbe har många års erfarenhet av hästar och ridning. Han är hovslagare sen 1984, har ridit till och med 1.40 hoppning & St Georg, deltagit i bruksprov och ridit en herrans massa **fälttävlan. Sen 10 år har Ubbe många elever som han hjälper med de svåraste övningarna; Piaff, passage och piruetter. Ubbe har stor erfarenhet av att arbeta hästar från marken och han är mycket uppskattad tränare runt om i Sverige. Ubbes elever kommer från alla nivåer, men de flesta är genuint intresserade - och etablerade - dressyrryttare. 

På fritiden är det framförallt golf och pianospelande i jazzens anda som lockar men Ubbe gillar också off-piståkning och maratonspringande. Och så har han seglat Danderyd - Barbados i en ynklig 9-meters båt utan radar.

IMG_4866.JPG

Åsa Nordström & Sandrella

Åsa gick gamla ridlärarutbildningen och fick efter avslutad utbildning möjlighet att stanna som andraårselev, vilket innebar den tidens beridarutbildning. Efter tre år vid Ridskolan Strömsholm gick Åsa gymnasielärarutbildningen vid Uppsala Universitet och har sedan dess haft anställning som ridlärare på ridskola, beridare, på seminstation, som gymnasielärare och stallchef. En kockutbildning och lite ekonomistudier har också hunnits med.

Sedan 20 år har Åsa arbetat heltid som ridfröken åt många olika elever som kommit med egna dressyrhästar. Åsa har tävlat Grand Prix dressyr. Fritiden ägnas åt Cane Corso, avel, engelska deckare & en och annan hundutställning.

IMG_7675.JPG

Noggrannhet med detaljer

I vårt arbete är detaljerna avgörande. Med stor noggrannhet och med tydlig inriktning driver vi vår undervisning och vår utbildning av hästar. Vi har tålamod, erfarenhet och stor, grunläggande respekt - och kärlek - till både hästar och ridning.

IMG_2256.JPG

En häst är en häst - och skall så förbli

Hos oss går alla hästar i hage. De äter fritt stråfoder och de går som unga på lösdrift, vilket betyder att de har en skön ligghall med massor av halm att ligga och vila i. Hagarna är stora och erbjuder möjlighet till fri rörelse dygnet runt, året om. När hästarna blir 3 - 4 år och de börjar arbeta lite mer får de sova i egen box men går i hage på dagarna. Boxarna är stora, luftiga, utan galler och givetvis med eget fönster.

IMG_4863.JPG

Åsa & Ubbe = Stall N

Sida vid sida, tillsammans, driver vi Stall N och gården Torslunda. Vi arbetrar efter samma filosofi och vi försöker ständigt, med hjälp av varandra, utvecklas både praktiskt och teoretiskt. Vi är inte rädda att tänka "utanför boxen"😘 och vi är inte rädda att analysera vårt arbete.

IMG_9732.JPG

En trygg häst är en förutsättning

Givetvis skall alla djur behandlas med respekt och kärlek. Vår ambition är att förvalta de hästar vi har ansvar för med allra största noggrannhet, och en så genomtänkt plan som möjligt, så att varje individ ges de allra bästa förutsättningar att - på sitt alldeles speciella sätt - få utvecklas i lugn och trygghet.

Avelsmål

Vårt mål är att föda upp gångartshästar av hög kvalitet. De avelskombinationer vi gör är mycket noggrant genomtänkta och vi siktar alltid högt när vi planerar, utan att tappa den viktiga realistiska grund som alltid skall finnas när vi bedömer avelsdjurens styrkor och svagheter.

De hästar vi har i stallet är hästar vi själva fött upp. Det är en fantastisk känsla!

IMG_3744.JPG
Dressyrmål

Dressyrens mål är lösgjordhet, rakriktning och samling.

Det som skiljer olika metoder åt är aldrig målet, utan endast vägen till målet. 

Vår väg är balans - lösgjordhet - skolning - energi.

Vi prioriterar alltid balans och lösgjordet samt det faktum att hästen är självbärig,

det vill säga att den inte varken vill eller behöver ta stöd av ryttarens hjälper, utan att den fritt och mjukt arbetar i kontakt och samarbete.

2AB4C814-EDEC-4408-8264-FF3508EA3E1F.jpeg
bottom of page