top of page
Probably the best breed in the world

Cane Corso 


Cane Corso är en fantastisk hundras! Vackra, familjekära, modiga, atletiska och helt underbara. Men de har en lång historia och deras ursprung har alltid krävt mod, uthållighet, skärpa och en rejäl portion vaktinstinkt. Var medveten om denna historia när du väljer en Cane Corso som familjemedlem.

 

Det krävs arbete och engagemang för att en Cane Corso skall utvecklas till den trevliga individ du drömmer om. Och värt att beakta är rasens otroliga vilja vara sina närmaste till lags; fostra en Cane Corso med konsekvens och kärleksfulla metoder - och du är en bra bit på rätt väg.

Vakthund

När du väljer en Cane Corso skall du vara medeten om rasens långa histora som vakthund. Under århundranden har den moderna Cane Corsohundens förfäder vaktat människor, djur, ägodelar och byggnader. Deras främsta uppgift har varit att hålla inkräktare borta. Den driften finns kvar hos de flesta av våra Cane Corso av idag. Vill du inte ha en vaktande hund rekommenderar vi att du väljer an annan ras; visst kan man "socialisera" sin Cane Corso om begreppet innebär en slags tillvänjning av olika vanligt förekommande situationer. Men du kan inte träna bort den grundläggande vakten hos en vakthund. Fundera på om en vakthund fungerar i din vardag! 

Arbetande hund

Cane Corso är en hund som över tid använts till allehande sysslor; de har arbetat som vakt- och skyddshund & som jakthund. Detta innebär att Cane Corso har en historia där de förutsattes klara av vissa arbetsuppgifter. Dessa uppgifter finns idag inte kvar i sin ursprungliga form utan har antagit nya, lite annorlunda typer av uppgifter.

Oavsett hur du lever eller vilket år det är så blir kontentan att en Cane Corso behöver aktiveras och ha meningsfulla uppgifter. En Cane Corso är i allmänhet en underbar familjehund men det är ingen hund som skall tillbringa hela sitt liv i en soffa. NoseWork, spår, sök och andra uppgifter med nosen som redskap är ofta uppskattade. Testa att ge din Cane Corso chansen att visa sina förmågor i traditionellt lydnadsarbete, i rallylydnad eller varför inte som kanatrelletare?

Tuff men känslig

Att en Cane Corso ser ut som ett riktigt tuffing betyder inte att den är okänslig. Och även om egenskaper som mod och mental skärpa, vaktinstinkt och i vissa fall även reservation mot främmande människor finns med i beskrivningen av vår ras så är generellt sett en Cane Corso en underbar familjemedlem, en fantastisk livskamrat och en riktigt kul träningskompis. Styrkan och tuffheten är inget motsatsförhållande till sympatisk, vänlig och pålitlig.

Cane Corso är en ras som älskar sin familj och inget hellre önskar än att vara en en del av familjär kärlek och värme. De vill vara med och de vill vara till lags. Var vänlig och konsekvent, undvik tuffa, bryska metoder för uppfostran. Och låt din Cane Corso känna att den älskad. På det sättet får du den härliga hund du längtar efter.

bottom of page