top of page

STALL N

Häst- och ridutbildning, hovslageri och

liten, kvalitativ uppfödning av SWB sedan 1999

Vi har båda arbetat med hästar och ridning i drygt 30 år. Ubbe började som hovslagarlärling 1984 och Åsa gjorde sina tre år vid Ridskolan Strömsholm i början av 1990-talet.

 

Vårt intresse och entusiasm för hästar är ett livslångt engagemang och vi tror inte vi överdriver när vi säger att hästar är vår livsstil.

Utbildningsstege

Genom åren har vi träffat kunniga och inspirerande människor och vi har läst en hel del litteratur från olika tidsepoker som handlat om ridning. Vi diskuterar ridning med varandra och vi försöker ständigt lära oss mer och utvecklas. Vårt sett att se på utbildning av hästar skiljer sig lite från den "gängse gällande". Vi har alltså en egenutformad utbildningsstege som bygger på vår erfarenhet, vår uppfattning och vårt sätt att se på skolningen av hästen. Det primära i utbildningen av hästar måste alltid vara att hästens välbefinnande och balans alltid är utgångspunkten, att utbildning inte kan forceras och att tävling är till för människan och inte hästen. TR (Tävlingsreglemntet är alltså en beskrivning av vad som gäller på tävling, det är ingen ridinstruktion!).

Vi menar att utbildningsgången skall vara

  1. Balans 

  2. Lösgjordhet

  3. Skolning 

  4. Energi 

 

Egen uppfödning

En del av vårt lilla handelsbolag är uppfödning av hästar. Vi är mycket intresserade av avel och har 1-2 ston dräktiga per år. Det ör inte mycket men när man sedan skall både sköta om, hantera och så småningom också rida in dessa unga individer krävs mycket tid. Vi anser oss inte hinna med fler föl, vi vill att det ska kännas roligt för både oss och hästarna.

Elever både här och där

Vi har elever på alla nivåer och runt om i Sverige. Välkommen att höra av dig om du är nyfiken!

Cruella, Janeiro Platinum x Danone I
bottom of page