SE UCH, FI UCH, DK UCH, DK VINNARE -21

Mamarazza's
Immaculata di Bravura

SE53230/2018

HD A, ED 0 

PATELLA UA, HJÄRTA NORMAL

DSRA N/N, CMR N/N, CDDY N/N, CDPA N/N

GODKÄNT ANLAGSPROV VILTSPÅR

BPH MED SKOTT

 

60 cm, 48 kg

027.JPG

Stabil & trygg Cane Corsotik med medel energi och medel skärpa. Mycket fin inställning till arbete. Uttalad vakt som inte baseras på rädslor. Underbar familjemedlem med den mest älskvärda personligheten. Klok och sansad. Frisk.

Reliable and loyal Cane Corso with medium energy and medium sharpness. Very nice attitude to work. Dog with convincing guarding qualities without fear. Wonderful family member with the most loving character. Healthy.

En underbar tik med fantastisk personlighet. Kula är snäll och vänlig, aldrig någonsin har hon visat prov på oprovocerad aggressivitet. Kula är en väldigt trygg och mentalt stabil tjej, hon har ett nyktert sätt att ta sig an nya situationer och vi har aldrig sett henne överreagera eller agera med irrationell rädsla, ångest eller aggressivitet. Hon är 100% lojal och trofast, det finns inte bättre kompis än hon. Men hon är också en principfast dam och hon har en rejäl portion självkänsla vilket gör att hon tycker att hon (alltid) har rätt.

Kula är rolig att arbeta med, hon är klipsk och intresserad. Hon behöver inte många repetitioner innan hon är med på vad man menar och hon har minne som en häst:) Långdragna lydnadsövningar är inte hennes grej och hon fungerar som bäst när vi varierar övningar med lek.

Med andra hundar som vi känner & umgås med har hon alltid fungerat utmärkt men kanske leker hon väl hårt och brutalt för en del.

Kula har fin energi och uppskattar både en löptur, en simtur, en skogspromenad eller ett besök på träningsbanan. Kula är en hejare på att spåra och hon är även duktig på att både leta föremål och söka personer. Hon har en perfekt fungerade OFF - knapp och kan vila lugnt precis vart som helst. Men alltid med ett öga öppet. Ingen - alltså verkligen ingen - kommer in på vår gård obemärkt. Hon vaktar med allvar, hon är fokuserad och tydlig men hon accepterar nya människor som är välkomna. 

Hon går lös hemma på gården, har alltid gjort så, hon meddelar om någon närmar sig, oavsett om det är en fotgängare, en bil, cyklist, hund eller en häst. Nattetid blir hon rasande när räven slår sina lovar runt hönshuset.

Hon är frisk och sund, med HD A/A och ED 0/0, hon har gjort BPH, avlagt godkänt anlagsprov viltspår, varit på utställning med finfina resultat. Hon rör sig lätt och spänstigt och simmar som en fisk.

Hon älskar att åka bil, fungerar utmärkt att ta med överallt; hotell, restaurang, båt, utställning eller till goda vänner. Hos veterinären är hon kanske inledningsvis ingen solstråle men det blir hon efter en stund. Kula älskar barn och hon är särskilt förtjust i deras kladdiga små fingrar. Hon har någon slags instinkt att fungera som bodyguard till småbarn, det är väldigt intressant att se. Vuxna som inte tillhör familjen accepterar hon utan någon större upphetsning.

Kula lämnar ingen oberörd och hon har allt, precis allt, vi någonsin kunnat drömma om. 

IMG_5196.jpeg
IMG_5197.jpeg
IMG_5198.jpeg
C69C4684-2ECB-4722-BD72-FED706AB0E61.heic
4CCB2934-21DA-4B5D-BB17-49C8A0BE243B.heic
A9288FE4-A557-42F8-8B3C-7E6D19388C01.heic
814F0936-442E-43D0-A8A9-7A74D9E57F51.heic

Utställningsresultat

Nationell MyDog 3 januari 2020 

Domare Terje Lindström, Norge

JUNKL : Excellent , JUNKK : 1, CK, BTKL : 3, R-CERT

Internationell MyDog 4 januari 2020 

Domare Knut-S Wilberg, Norge 

JUNKL : Excellent, JUNKK : 1, CK, BTKL : 1, CERT, BIR

Västerås Nordic Dog Show 17 juli 2021

Domare Susanna Johansson, Sverige

ÖKL: Excellent

Backamo Nordic Dog Show 22 augusti 2021

Domare: Nina Lönner-Andersson

ÖKL: Excellent, BTKL : 1, Nordic CERT, BIR, CRUFT´s kval

Backamo International Dog Show 23 augusti 2021

Domare: Karl-Erik Johansson

ÖKL: Excellent, BTKL : 1, CERT, BIR

Gimo Nordic Dog Show 11 September 2021

Domare: Gunilla Skallman

ÖKL: Excellent

Åland International Dog Show 26 september 2021

Domare: Saija Juutilainen, Finland

CHKL: Excellent, CK, Finskt CERT, CACIB, BIM

Herning Internationlal Dog Show

12 november 2021

Domare: András Korozs, Ungern

CHKL: Excellent, CK, CACIB

Herning Nordic Dog Show

13 november 2021

Domare: Peter Harsanyi, Ungern

CHKL: Excellent

Herning Internationlal Dog Show

Dansk Vinnarutställning 2021

14 november 2021

Domare: Gunnar Nymann, Danmark

CHKL: Excellent, CK, Danskt CERT, CACIB, 

Dansk Vinnare -21, BIM

Sandefjord Nordic Dog Show

20 november 2021

Domare: Marianne Holmeli, Norge

CHKL: Excellent

TESTRESULTAT 

Ingen hund är perfekt. Tyvärr. Men när vi arbetar med avel måste vi i alla fall göra så genomtänkta kombinationer vi kan och vi måste göra vårt yttersta att välja så bra avelsdjur som möjligt. Det går inte att testa för allt, och en individs egna resultat är ofta ingen garanti för framtida generationers resultat - ärftlighet, miljö & mutationer påverkar såklart.

Men vi vill göra det vi kan för en så sund avel som möjligt och därför har vi beslutat testa för ett antal sjukdomar som finns i rasen. Är du intresserad av specifika resultat är du välkommen att kontakta oss.

Vi rekommenderar att du tar del av SKK's uppfattning vad gäller DNA-tester.