top of page
SE UCH, FI UCH, DK UCH, DK VINNARE -21, 3xCACIB

Mamarazza's Immaculata di Bravura

SE53230/2018

Kula

OFFICIELL FCI-RÖNTGEN: HD A / A & ED 0 / 0
PATELLA UA, HJÄRTA NORMAL
DSRA N/N, CMR N/N, CDDY N/N, CDPA N/N, NCL N/N

GODKÄNT ANLAGSPROV VILTSPÅR
BPH MED SKOTT

63 CM, 48 KG
KORREKT TIGHT UNDERBETT

Stabil & trygg Cane Corsotik med medel energi och medel skärpa. Mycket fin inställning till arbete. Uttalad vakt som inte baseras på rädslor. Underbar familjemedlem med den mest älskvärda personligheten. Klok och sansad. Frisk.

 

Reliable and loyal Cane Corso with medium energy and medium sharpness. Very nice attitude to work. Dog with convincing guarding qualities without fear. Wonderful family member with the most loving character. Healthy.

IMG_9851.JPG

En underbar tik med fantastisk personlighet. Kula är snäll och vänlig, aldrig någonsin har hon visat prov på oprovocerad aggressivitet. Kula är en otroligt trygg och mentalt stabil hund, hon har ett sansat sätt att ta sig an nya situationer och vi har aldrig sett henne överreagera eller agera med irrationell rädsla, ångest eller aggressivitet.

 

Hon är 100% lojal och trofast, det finns inte bättre kompis än hon. Men hon är också en principfast dam och hon har en rejäl portion självkänsla vilket gör att hon tycker att hon (alltid) har rätt. Kula verkar vara drottning av Torslunda och vi har aldrig sett henne bli ifrågasatt. En blick från Kula så rättar de andra hundarna in sig i ledet - Kulas led.

 

Kula är rolig att arbeta med, hon är klipsk och intresserad. Hon behöver inte många repetitioner innan hon är med på vad man menar och hon har minne som en häst:) Långdragna lydnadsövningar är dock inte hennes grej och hon fungerar som bäst när vi varierar övningar med lek. Efter vad hon uppfattar som för många repetitioner stannar hon upp och tittar på oss som om vi vore tröga i bollen som fortfarande(!) inte fattat vad vi skall göra. Därefter är träningen slut.

 

Med andra hundar som vi känner & umgås med har hon alltid fungerat utmärkt men kanske leker hon väl hårt och brutalt för en del. Våra andra Cane Corso uppskattar hennes mer våldsamma lekar medan många andra hundar blir genuint rädda för henne. Men att bli tacklad gång på gång och rulla som en bowlingklot för att därefter bli tilltryckt är kanske inte normal hundhumor?

 

Kula har fin energi och uppskattar både en löptur, en simtur, en skogspromenad eller ett besök på träningsbanan. Kula är en hejare på att spåra och hon är även duktig på att både leta föremål och söka personer. När spårselen kommer på och hon går iväg på ett viltspår är det svårt att hänga med - Kula blir som en energibomb när hon får tag i spåret och sen går det undan!

 

Kula har en perfekt fungerade OFF - knapp och kan vila lugnt precis vart som helst. Hon lägger sig och slappnar av utan problem på en uteservering, utställning eller på en buss. Men alltid med ett öga öppet.

 

Hemma vågar vi nog påstå att ingen - alltså verkligen ingen - kommer in på vår gård obemärkt. Hon vaktar med allvar, hon är fokuserad och tydlig men hon accepterar nya människor som är välkomna. Hon går lös hemma på gården, har alltid gjort så, hon meddelar om någon närmar sig, oavsett om det är en fotgängare, en bil, cyklist, hund eller en häst. Nattetid blir hon rasande när räven slår sina lovar runt hönshuset. En och annan grävling har också fått omvärdera lusten att stjäla en höna.

 

Hon är frisk och sund, med HD A/A och ED 0/0, hon har gjort BPH, avlagt godkänt anlagsprov viltspår, varit på utställning med finfina resultat. Hon rör sig lätt och spänstigt och simmar som en fisk. Kula är stark

 

Hon älskar att åka bil, fungerar utmärkt att ta med överallt; hotell, restaurang, båt, utställning eller till goda vänner. Hos veterinären är hon kanske inledningsvis ingen solstråle men det blir hon efter en stund. Kula älskar barn och hon är särskilt förtjust i deras kladdiga små fingrar. Hon har någon slags instinkt att fungera som bodyguard till småbarn, det är väldigt intressant att se.

 

Vuxna som inte tillhör familjen accepterar hon utan någon större upphetsning men hon är i ärlighetens namn inte alls intresserad av att lära känna nya människor.

 

Kula har allt, precis allt, vi någonsin kunnat drömma om. Hon är en drömhund!

Utställningsresultat

Nationell MyDog 3 januari 2020 

Domare Terje Lindström, Norge

JUNKL : Excellent , JUNKK : 1, CK, BTKL : 3, R-CERT

Internationell MyDog 4 januari 2020 

Domare Knut-S Wilberg, Norge 

JUNKL : Excellent, JUNKK : 1, CK, BTKL : 1, CERT, BIR

Västerås Nordic Dog Show 17 juli 2021

Domare Susanna Johansson, Sverige

ÖKL: Excellent

Backamo Nordic Dog Show 22 augusti 2021

Domare: Nina Lönner-Andersson

ÖKL: Excellent, BTKL : 1, Nordic CERT, BIR, CRUFT´s kval

Backamo International Dog Show 23 augusti 2021

Domare: Karl-Erik Johansson

ÖKL: Excellent, BTKL : 1, CERT, BIR

Gimo Nordic Dog Show 11 September 2021

Domare: Gunilla Skallman

ÖKL: Excellent

Åland International Dog Show 26 september 2021

Domare: Saija Juutilainen, Finland

CHKL: Excellent, CK, Finskt CERT, CACIB, BIM

Herning Internationlal Dog Show 12 november 2021

Domare: András Korozs, Ungern

CHKL: Excellent, CK, CACIB

Herning Nordic Dog Show 13 november 2021

Domare: Peter Harsanyi, Ungern

CHKL: Excellent

Herning Internationlal Dog Show Dansk Vinnarutställning 2021

14 november 2021

Domare: Gunnar Nymann, Danmark

CHKL: Excellent, CK, Danskt CERT, CACIB, 

Dansk Vinnare -21, BIM

Sandefjord Nordic Dog Show 20 november 2021

Domare: Marianne Holmeli, Norge

CHKL: Excellent

Eskilstuna Internationel Dog Show 21 augusti 2022

Domare: Charlotta Mellin

CHKL: Excellent

Gotland kennelklubbs nationella Utställning 27 augusti 2022

Domare: Carl-Gunnar Stafberg

CHKL: Excellent, CK, BIR

bottom of page