83004DAB-8EE2-4ECE-85FC-835758124F9C_edi
OM OSS

Ambitionen är att föda upp autentiska hundar med god mentalitet och hälsosam exteriör. Vi vet att det finns många duktiga och entusiastiska uppfödare båda i Sverige och utomlands, uppfödare som brinner för vår underbara ras och som gör ett fantastiskt arbete. Vi hoppas kunna dra vårt strå till stacken och bidra i den mån vi kan till friska, sunda och rastypiska hundar.

För att vi ska kunna bedriva seriös avel är det utomordentligt viktigt att våra valpköpare förstår vikten av att låta sin hund göra BPH och att låta röntga dess höfter och armbågar. Det ger dels dig en indikation på hur din hund kan och skall tränas, utfodras och skötas på bästa sätt men det ger också oss som uppfödare information om våra avelsdjur och vårt avelsarbete.

Vi har haft Cane Corso sedan 2011 och innan dess en brokig skara raser; golden, pudel, papillon, border collie, berner. 

Genomförd Skk's Uppfödarutbildning och FCI registrerat kennelnamn. Verksamheten bedrivs i bolagsform och vi är därmed momsredovisningsskyldiga.

Till vardags arbetar vi båda sedan 30 år med dressyrhästar, dressyrryttare och - ekipage. Vi har ett par avelsston och vi är inriktade på kvalitativ gångartsavel. Hemma på Torslunda bor vi tillsammans med hundarna, tre katter, åtta hästar och så ett gäng höns. Besök gärna STALL N och läs om vår hästverksamhet! 

Vår kärlek till hundar i allmänhet och Cane Corso i synnerhet är drivkraften i vårt arbete.

Välkommen till On Guard!

F324E4DC-911E-4261-AA30-5A1051F1327F.jpeg
D2E01993-F0A2-4ED2-9A6B-70BFACAA2606.jpeg

HD

HÖFTLEDS-
RÖNTGEN

Självklart följer vi de krav som Svenska Kennelklubben ställer.

Det betyder bland annat att samtliga avelsdjur är höftledsröngade och att - för svenska avelsdjur - resultat A, B & C är godkänt samt för utländska avelsdjur A & B. 

Men det betyder också att vi förväntar oss att du som valpköpare låter höftledsröntga din hund vid ca 15 - 18 månader ålder.

ED

ARMBÅGS-RÖNTGEN

En Cane Corso som används i avel, oavsett om den är svensk eller registrerad utomlands skall vara armbågsröntgad med officiella resultat för att eventuella avkommor skall kunna registreras. 

Hundar uppfödda av oss skall ED - röntgas vid lämplig åler, 15 - 18 månader och detta görs samtidigt som hunden höftledsröngas.

BPH

BETEENDE- & PERSONLIGHETSBESKRIVNING
5570C297-CFBC-4AF1-970A-F6AFDEBC0C84_4_5

Alla Cane Corso som används till avel i Sverige skall genomgå ett BPH vilket är ett sätt att beskriva din hunds personlighet. Hunden kommer under det cirka timmeslånga tillfället få sin egen personlighet beskriven men den kommer också beskrivas i förhållande till sin ras. Det är alltså inget prov utan en ren dokumentation av dess personlighet. Att låta sin hund genomgå ett BPH, den skall vara minst 12 månader gammal, är både väldigt roligt och givande. Kanske ser du din hund med nya ögon efteråt? Hur som helst vill vi att alla valpar sålda av oss skall göra BPH.

HUNDUTSTÄLLNING

BEDÖMNING AV EXTERIÖR, RÖRELSER OCH TEMPERAMENT

Att ställa ut sin hund på hundutställning är både roligt och läskigt...ingen vill ju höra att den egna ögonstenen har fel eller brister! Men det kan vara väldigt nyttigt att få sin hund bedömd på utställning, det ger både dig som hundägare en beskrivning av hur din hund förhåller sig till rasstandard och det ger ju oss som uppfödare kunskap om hur vi lyckas i den ambitionen. Vi vet att all bedömnings är subjektiv, en domare kommer alltid tolka rasstandarden på sitt personliga sätt och det skall vi ha respekt för. Domare är liksom vi andra hundälskare som gör sitt bästa och ställer upp för oss hundägare i utställningsringen i ur och skur, lördagar och söndagar, i sommarens värme liksom i den bitande vinterkylan.

TRÄNING & TÄVLING
ÖVRIGA AKTIVITETER

Förutom att hundarna är fina familjemedlemmar som fungerar väl i sina vardagsliv så vill vi  poängtera hur viktigt det är att aktivera sin hund både kroppsligt och mentalt.

Hundar är mycket intelligenta och läraktiga, de har behov av att arbeta och vara aktiva. De mår inte bra av av att vara för inaktiva eller passiva och de mår absolut inte bra av att vara ensamma långa stunder varje dag. Det betyder inte att du behöver vara med i varenda klubb eller aktivitet som finns eller att din hund måste apportera, gå fot eller spåra. Men det betyder att du som hundägare har ansvaret att tillsammans med din hund finna det som gör er tillfredsställda och lyckliga tillsammans. 

Vi tycker till exempel att all form av nosarbete är både fantastiskt roligt och mycket, mycket stimulerande för hundarna. Vi är också förtjusta i skogspromenader, simning och lite lagom sansad agility, i deltar i olika kurser och aktiviteter med bra hundar och vi tycker absolut det är en bra idé att gå valpkurs när hunden är ung.

När det gäller fysisk träning skall din Cane Corso vara minst ett år gammal, vara höftleds- och armbågsröntgad innan eventuell belastande träning systematiseras. Som med alla hundar är vild lek med större hundar, övervikt, överdriven monoton träning, höga hopp och snabba vändningar, riskfaktorer som kan leda till problem. Skynda långsamt och be om hjälp om du känner dig osäker.

BESÖKA OSS

Kommer du långväga ifrån har vi möjlighet att erbjuda dig övernattningsmöjlighet i det vi kallar Elevhuset.

5 rum och 8 sängar, fullt utrustat kök och två WC/dusch. Trevligt TV - rum med världens skönaste soffor.

 

Vi har en gräsplan ca 35 x 80 meter för hundaktiviteter, en ridbana med mycket bra belysning som fungerar bra att träna även hundar på!