top of page

Om oss

ÅSA & URBAN NORDSTRÖM

IMG_4864.JPG
IMG_6431.jpeg

Välkommen till oss

Genomförd SKK's Uppfödarutbildning. FCI registrerat kennelnamn. Hundar i avel uppfyller givetvis samtliga krav som ställs av både svensk lagstiftning och Svensk Kennelklubb samt de rekommendatioer som är ställda av RACC - den svenska rasföreningen för Cane Corso.

Till vardags arbetar vi båda sedan 30 år med dressyrhästar, dressyrryttare och - ekipage. Vi har ett par avelsston och vi är inriktade på kvalitativ gångartsavel. På vår hemsida Stall N kan du läsa lite om vår hästverksamhet!

Vår ambition är att föda upp autentiska hundar med god mentalitet och hälsosam exteriör. Vi vet att det finns många duktiga och entusiastiska uppfödare både i Sverige och utomlands, uppfödare som brinner för vår underbara ras och som gör ett fantastiskt arbete. Vi hoppas kunna dra vårt strå till stacken och bidra i den mån vi kan till friska, sunda och rastypiska Cane Corso. 

Kommer du långväga ifrån har vi möjlighet att erbjuda dig övernattningsmöjlighet i det vi kallar Elevhuset.​ 5 rum och 8 sängar, fullt utrustat kök och två WC/dusch. Trevligt TV - rum med världens skönaste soffor. Vi har en gräsplan ca 35 x 80 meter för hundaktiviteter, en ridbana med mycket bra belysning som fungerar bra att träna även hundar på! 

 

Vi vill att våra valpköpare: 

 

  • Har tänkt igenom sitt valpköp och har allt praktiskt i ordning - till exempelmpel: vad gör hunden när du arbetar, vilken metod för träning vill du arbeta efter, hur vill du aktivera din hund,  hur tränar du hunden att bli rumsren, åka bil, träffa människor och kanske hundar?

  • Är medveten om vad en Cane Corso är för ras. Det är en hund som förväntas ha en stark vaktinstinktoch som ofta har en reservation mot främlingar. Cane Corso är en hundras som inte passar alla och du har ett stort ansvar som ägare! De kan bli skarpa och utveckla rejäl vaktinstinkt.

  • Röntga sin hund vid 12 - 24 månaders ålder 

  • Låta hunden göra BPH vid 12 - 24 månaders ålder

  • Se till att hunden har ett meningsfullt & aktivt liv med väl anpassade aktiviteter, livet igenom

 

Vi hjälper gärna till med det vi kan och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal! Livslångt stöd och support är en självklarhet för oss!

Vi hälsar dig välkommen till On Guard!

bottom of page